KulttuuriNavetta

Kesällä 2019 tilan navetta sai uuden ilmeen. Kolmen vuoden rakennusurakka saatiin päätökseen ja navetasta tuli tila juhliin, kokouksiin ja kulttuuritapahtumiin 120 henkilölle. 

Pääsisäänkäynti KulttuuriNavettaan on tallinvintin kautta.

Alakerran ovella on luiska, josta pääsee pyörätuolilla hyvin sisälle.

Saliin voi tilanteen vaatimalla tavalla järjestää pöydät ja tuolit.

Salin yhteydessä toisessa kerroksessa on parvi, jossa on lisätilaa juhlaväelle tai esim. väliaikatarjoilulle.

Parvi

Varaston ovet

Eteisaulassa portaat parvelle

Narikat ja vessat eteisaulassa

Keittiössä on astiasto 120 henkilölle. Keittiötä juhlissa hoitaa aina ammattihenkilöt. Keittiössä on tiskilinjasto, 7 -johteinen höyry-kiertoilmauuni, liesi ja kylmiö.

Sisäänkäynti KulttuuriNavettaan.

Tallinvintti

Salissa hääkattaus. Tilassa on projektori, äänentoisto ja mahdollisuus tunnelmalliseen valaistukseen.
Tilan saa myös tarvittaessa pimennettyä.

Katsomo avattuna salissa. Teleskooppikatsomossa on 72 istumapaikkaa. Katsomon eteen voi sijoittaa 10 paikkaa ja parvelle vielä 20 paikkaa lisää, joten kokonaismäärä on 102 paikkaa. Salin saa pimennettyä paneeliverhoin. Esiintymistilan koko noin 5m x 8m. Salissa on induktiosilmukan käyttömahdollisuus.

Katsomon sijoutuspaikka on varastossa mikäli se ei ole käytössä

Tilan saa hyvin muokattua myös konsertti- tai esityskäyttöön. Äänten miksaus ja valojen ohjaus on mahdollista hoitaa myös parvelta.

Tallinparvi on monta kertaa toiminut myös vihkitilana.

Tallinvintiltä pääsee suoraan navetan terassille.

Tilaan voidaan rakentaa esim. 8 eri valotilannetta, joiden käytöstä vastaa vuokraajan nimeämä henkilö. Käyttö on helppoa ja valopöydän käyttöön opastetaan etukäteen.

Valotilanteita voi olla esim.

  • hääparin tai päivänsankarin valaisu
  • esiintyjän valaisu
  • Buffetpöydän valaisu
  • Discopallon pyörintä (valaisu yhdellä, kahdella tai kolmella spotilla)
  • päätyseinän ´ylösvalot´ (toimivat synkronissa sivuseinien pilaterivalojen kanssa)

Kulttuurinavetta iltavalaistuksessa.

Navetasta KulttuuriNavetaksi

Kortiston tilalle valmistui v. 1929 navettarakennus, jossa oli parsi 12 lehmälle, kanala, puimalato sekä talli. Vuosikymmenet hyvin palvellut ja monia eläimiä asuttanut navetta peruskorjattiin vuosina 2016-2019. Tilasta rakentui KulttuuriNavetta, juhla-, kokous- ja koulutustila 120 hengelle. Kokouksia tai konsertteja varten tilassa on laadukas äänentoisto sekä 100 hengen nouseva katsomo. Juhlia varten tilan voi muokata pöytäryhmin, valoin ja koristein.


Alkuperäisen navetan valmistumisvuonna, 1929, muusikot Leo Kauppi ja Antti Kosola äänittivät tunnelmallisen kansansävelmän Emma Waltz. Tämän kappale henkii 20-luvun tunnelmaa videon alkupuolella.
Kulttuurinavetan avajaisia vietettiin 14.12.2019. Tilaisuudessa kuultiin lahjakkaan Freija - yhtyeen sovitus samasta Emma Waltz -kappaleesta. Tämän version kuulet taustamusiikkina videon lopussa.


Klikkaa logoa ja katso Oiva-raporttimme.