Tervetuloa Kortistoon

Kortiston tila on on ehtinyt jo lähes sadan vuoden ikään.

Tila erotettiin Lassilan kantatilasta 1920 -luvun lopulla, kun kylässä tehtiin maiden uusjako. Tila oli tuon ajan pienviljelystila, jossa oli lehmille 12 parsinen navetta, sikala, kanala ja hevostalli. Peltoa 15 ha ja metsää 30 ha. Näillä pelimerkeillä tilanpitoa hoidettiin kahden sukupolven ajan. 

Nimi Kortisto on syntynyt maamittaustoimituksen yhteydessä virkailijan kirjoitusvirheestä. Alkuperäinen nimi on ollut Kortteisto. Tämä nimi viittaa Korte-kasviin, jota tilan mailla kasvaa edelleen runsaasti.

Muutoksen tuulet maataloudessa tyhjensivät navetan 2000-luvun alussa ja aloimme kehittää uudenlaista näkökulmaa tilalle. Näin syntyi ensin pienimuotoinen "maaseutukylpylä" lammen rantaan, hirsirakenteinen Pelkkatupa, Evijärveläistyylinen pariluhtiaitta majoitukseen, kota ja navetta peruskorjattiin KulttuuriNavetaksi.
Näitä tiloja vuokraamme asiakkaille juhliin, vapaa-ajan tapahtumiin, kokouksiin, koulutuksiin jne.


Arvomme on luonnonmukaisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tilan pellot on luomuviljelyssä. Lämmitys- / energiajärjestelmämme on hake ja maalämpö sekä aurinkopaneleiden tuottama sähkö ja tyhjiöputkikeräimillä tuotettu aurinkolämpö. Kierrätys. Jätteiden lajittelu. Lähiruoka.  Esteettömyys - meille voi tulla pyörätuolillakin. Palvelu ihmiseltä - ihmiselle.

Tilaa isännöivät Eija ja Jussi Hynninen.

Olet lämpimästi tervetullut Kortiston tilalle!