Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Kortistontila

Eija ja Jussi Hynninen Eerola-Kortistotie 161 04530 OHKOLA

Eija 050 5939 683

Jussi 0500 707 586

Sähköpostit: etunimi.sukunimi @msoynet.com

Varauskalenteri

Saa tulla tykkäämään ja katsomaan

Luomua

Punaherukkaterttu

Kortiston tilan 15 ha peltoviljelykset ovat olleet luomuviljelyssä vuodesta 1992. Kesällä 2017 pelloilla kasvatettiin tattaria (7 ha), joka on gluteiiniton vilja, heinää (7 ha) ja pensasmarjoja lähes hehtaarin alalla.

Marjapensaspelto syysleikkauksen jälkeen

Kotimainen kylmäpuristettu ja pastöroitu 100% täysmarjamehu

Tattarin kukinto

Heinätalkoot

Luomu - aurinkomerkki kertoo tuotteen olevan suomalaisen viranomaisen valvonnassa (Evira). Merkin käyttöoikeuden voi saada toimija, joka tuottaa, valmistaa, valmistuttaa, pakkaa tai tuo maahan luomutuotteita ja kuuluu luonnonmukaisen tuotannon valvontajärjestelmään

Luomutuotannossa periaatteena on tuottaa tuotteita, joiden valmistusmenetelmät eivät ole haitallisia ympäristölle, eivätkä ihmisten, kasvien tai eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille.

Luomuviljely edistää luonnonvarojen suojelua ja luonnon monimuotoisuutta. Luonnonmukaisessa viljelyssä kasviravitsemuksen ja -suojelun perustana on monivuotinen viljelykierto, jossa eri kasvilajit vuorottelevat. Syväjuuristen kasvien viljelyllä parannetaan maan viljavuutta ja estetään eroosiota. Viljelykasvien vuorottelulla ehkäistään kasvintuhoojien säilymistä ja lisääntymistä kasvustossa.

EU:n luomumerkki tarjoaa kuluttajille varmuuden tuotteen alkuperästä ja laadusta.
Merkin näkyvyys varmistaa että EU:n luomuviljelysäädöksiä on noudatettu.